Skjortor från USA

Innan jag åkte till USA bestämde jag mig för att köpa två skjortor från J.Press och Brooks Brothers. Hittade en fin vit skjorta på J.Press i riktigt grovt Oxfordtyg. Brooks Brothers skjortan köpte jag för att den påminde om Miles Davis skjorta på Milestones omslaget. En sådan har jag letat efter väldigt länge. Sen hittade jag en fin randig skjorta på märket Lands End. Den var väldigt billig och i bra kvalite så jag köpe den. 


Say, I Wanna Know If You Want Trubble

 

Roda


No Thanks


En liten mix med bossa nova och mpb.

 

En liten mix med bossa nova och mpb. by Carl Ivinger on Mixcloud


Gjorde en skiva med bossa nova jazz förut. Nu har jag lagt upp den på mixcloud.

New York Del 2.

USA är ett land där det finns många konstiga värderingar som märkets. Sinnessjuk shopping är dock inget för mig så jag gjorde lite hållbara investeringar. Köpte skjortor från tre märken, Land's End (i Chicago) och så handlade jag på både Brooks Brothers och J.Press. Både Brooks Brothers och J.Press var fantastiska butiker och de hade verkligen allt man vill ha till sin garderob. J.Press var dock min favorit av dem båda, fick min hals uppmätt för skjortkragen nästan så fort jag steg in i butiken.
Vi var även på MoMa men vi hann inte med så mycket eftersom museet stängde. Vi hann dock kolla en utställning med abstrakt konst. Köpte en bok om den abstrakta expressionismen där. På den sista kvällen i New York gick vi och kollade på Ramsey Lewis som spelade i vårt kvarter på Blue Note.

New York Del 1.

New York var en helt annorlunda stad än Chicago. Den var mycket hetsigare och folk verkligen stressade fram på gatorna. Kollektivtrafiken var också annorlunda och kanske mer lik stockholm. Chicago kändes på något sätt lite friare och lite mysigare. Men vi fick en fantastiskt fin lägenhet mitt i smeten så vi var väldigt nöjda. Det var väldigt lyhört, vi hörde grannarna och gatan som om vi vore där och det var lite kyligt eftersom byggnaden saknade isolering i väggarna. Men New York var en fantastisk stad. Tog dock inte så många bilder med min Iphone så jag kommer lägga upp fler sen när jag framkallat från min Diana.
 

Chicago Del 4 - Övriga bilder

Jag har massor med bilder att lägga upp. Kommer ännu fler från Chicago som jag har fotat med min Diana Mini. Vi besökte många stadsdelar och vi gick även museum. Vi shoppade även mycket och något jag ångrar var att jag inte fotade i Ralph Lauren butiken där jag köpte min nya kavaj. Är ni i Chicago så besök den för det är en liten upplevelse i sig. Åk även upp i Hancock tornet för det är gratis, något som skyskaporna i new york inte var. När det kommer till skivor hittade jag inte många och det var en stor besvikelse. Jag köpte dock två Nick Waterhouse skivor och så köpte jag en skiva från jazzgruppen som uppträdde på Green Mill. Om ni någonsin besöker Chicago så besök stadsdelarna utanför innestan. 
 
 

Green Mill Cocktail Lounge & B.L.U.E.S.

 Vi var väldigt mycket på olika blues, jazz och soul klubbar i vårt USA besök där liveband uppträdde. I Chicago besökte vi Green Mill som var en klubb med 20-tals inredning. Väldigt mycket intressanta människor som var där. Vi var även på B.L.U.E.S. som jag gillade väldigt mycket. Där spelade ett blues band låtar som Wang Dang Doodle och Got My Mojo Working.
 
 
 
 

Chicago del 2 - Nyårsmiddag på L20

Vi firade nyår i Chicago genom att äta på den väldigt lyxiga resturangen L20. Var en upplevelse som jag antaligen aldrig kommer glömma. Om jag åker tillbaka till Chicago med familjen så ska vi äta här. Det kostar en hel del men det är det värt.

Chicago del 1.

Jag lägger upp bilder från USA resan lite i etapper. Först bilder från Chicago!