Bossa Nova and the rise of Brazilian music in the 1960s

Ett måste för alla som älskar bossa nova eller modernism rent generellt. Boken innehåller skivomslag men också information om artisterna samt rörelsen i sig.


Mark Murphy - That's How I Love The Blues! - Senor Blues

 


Le Winston


Mose Allison EPs - Creek Bank & Sings The Blues


Plugg.

Blir inte så mycket mer än läxor just nu. Måste ligga i lite innan jag reser iväg till USA i två veckor!


Hur jag klädde mig för två år sedan.



Min vän Michaela tog det här fotot på mig för över två år sedan. Min stil har faktiskt förändrats en del från den tiden. Har fortfarande kvar kläderna och använder dem men kanske inte på samma sätt. Byxorna förstördes en kväll när jag råkade sitta nagellack och jag sörjer fortfarande den förlusten då det var mitt favoritpar.
Jackan köpte jag på Fred Perry Laurel Wreath butiken som fanns i Sturegallerian förut. Passade på att köpa en mängd fina kläder innan den butiken lades ner.

Skjortan - DNA Groove
Byxorna - DNA Groove
Harrington Jacka - Fred Perry Laurel Wreath
Ökenkängor - Clarks


Hello Little Girl, That's A Pretty Good Love, I've Got Nothing Working Now


Vinter på riktigt - Instagrambilder

 
 

Kläder mot kyla.



Nu när det är minusgrader tycker jag att det är svårt att klä sig snyggt och samtidigt inte frysa. När det inte är riktigt dåligt väder kör jag lager på lager så jag kan känna mig lite mer klädd än vad jag kan känna mig i min vinterparkas. Försöker att matcha mina kläder lite grann. Mössan och det vita i den blåa tröjan. Men jag har ju en tendens att välja mycket blåa kläder så jag försökte bryta det med min halsduk som innehåller alla möjliga olika färger. Dunvästen är något som jag köpte för att kunna ha min duffel lite längre än under bara hösten samt att jag vill kunna gå bort och ha min gråa flanellrock utan att frysa.

Oxford Skjorta - Gant Yale
Stickad tröja - Gant
Dunväst - Riley
Mössa - Gant Rugger
Halsduk - Paul Smith


Stetson Hatteras


Hide & Go Seek, Te-Ni-Nee-Ni-Nu, I Thought I Told You Not To Tell Them


Renar och snöflingor

Har en ny tröja. Passar perfekt för december månad. Kan lägga upp bättre bilder någon annan gång!


Heaven And Earth - Refuge

Psychedelic folk med lite soul. Följer temat från förra inlägget med en annan skiva som jag för ovanlighetens skull faktiskt har gått och köpt. Feel The Spirit är min favorit låt på skivan men den är överlag väldigt bra.

Feel The Spirit. Lyssna och njut!

Marc Moulin - placebo sessions 1971 - 1974

Ibland köper jag skivor som sticker ut från allt annat jag samlar på. Den här samlingen med material från Marc Moulins band Placebo är just en sådan skiva. Det är helt fantastiskt fusion jazz som får mig att dra associationer till space-age och rymdäventyr. Samlingen är ganska dyr för att original skivorna är svåra att hitta och också är ganska dyra. Borde ändå gå att få tag om någon är intresserad!

Hela skivan är bra men låten Aria är nog min absoluta favorit för tillfället.

RSS 2.0